Banankagen


Banankage - i rund form Ø 22 cm eller cupcakes.

 

Uhh banankage, det er bare et hit hver gang, og det er endda selv om Louis ikke kan lide bananer, men min banankage er han glad for. Denne opskrift er en jeg har hentet inspiration fra da jeg arbejdede i SFO. Den gang var der ikke så mange bananer i, og ingen chokoladestykker, så jeg har perfektioneret den over årene, og hele familien er nu glad for den med eller uden chokoladestykker.

 

Vores børn er ikke til chokolade stykkerne, så vi blander først dejen uden, og laver et par cupcakes til dem og så blander vi chokoladen i til os og fordeler i de rasterende cupcakesforme.

Vi plejer ikke at pynte dem, men har lavet et veganskchokolademus engang til at toppe med. Så kun fantasien sætter grænser. 

 

TIP:

Dejen er lys så med frugtfarve kan du lave regnbuer, eller farvespil som du ønsker. Bare fordel dejen i skåle i det antal af farver du ønsker og tilsæt et par dråber af frugtfarve af gangen, til du har den ønskede farve og gå videre til næste skål og farve. Når alt er farvet, kommes der en klat af hvad farve i formene, eller flere alt efter hvor mange farver du har.

 

 

Bagetid ca: 50 min. Rund form Ø 22 cm

                        ​22 min. cupcakes almindelig forme ca. 18 stk.

Grader: 175° varmluft

Mælkefri hvis du vælger mælkefri chokolade.

 

Ingredienser:

 

• 170 g sukker
• 3 æg
• 2 tsk. vaniljesukker eller 1/2 tsk. vaniljepulver
• 1 tsk. bagepulver
• 175 g mel
• 100 g kokosolie smeltet og afkølet
• Lidt salt da kokosolien ikke indeholder salt som smør normalt gør.
• 3 store bananer
• 150 g mørk chokolade til bagning

 

Fremgangsmåde:

 

1. Tænd ovnen

2. Stil kokosolien i en ildfast skål eller støbejernsgryde i ovnen imens den varmer op. Tag den ud når den er helt smeltet. Og lad en køle af. Imens du venter på den smelter og køler ned, forsæt med nedstående.

3. Skål 1: Sukker og æg røres sammen og piskes let til det danner hvid skum på toppen.

4. Skål 2: Bland mel, vanilje og bagepulver, og sigt i skål 1 lidt efter lidt, imens det røres sammen.

5. Mos bananerne og rør i dejen

6. Tilsæt kokosolie lidt efter lidt og rør forsigtig i.

7. Hak chokoladen i forskellige størrelser, men ikke større end 7x7 mm.

8. Hæld dejen i en smut form eller med bagepapir i, eller fordel i cupcakeforme gerne i cupcakebageplade.

9. Bag herligheden i midten af ovnen efter anvisninger øverst på siden. Hold øje med kagen, da den kan være svar at vurdere om den er færdig da der ikke er smør i min kokosolie.